Home » Info

Wie zijn we?

In West-Vlaanderen is een grote leemte en amper een aanbod rond de thema’s holebiseksualiteit en genderdiversiteit. Voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking leek er nog geen ontmoetingsmogelijkheid te bestaan binnen de ruime regio. Omdat er ook vanuit deze doelgroep de vraag rees om ‘lotgenoten’ te kunnen ontmoeten, namen enkele lokale partners* de touwtjes in handen en werd ‘De roze MAKS!’ opgericht. De MAKS staat voor: Mensen Als wij, Komen Samen. Heb je een verstandelijke beperking en ben je een man die op mannen valt of een vrouw die op vrouwen valt? Hou je van alle genders… of weet je het eigenlijk allemaal (nog) niet zo goed, dan is ‘De roze MAKS!’ zeker iets voor jou! Tijdens de algemene vergadering van çavaria (maart 2016) werden we als feitelijke vereniging officieel erkend.

In eerste instantie richten we ons tot deze doelgroep, maar uiteraard is IEDEREEN bij ons welkom.

* West-Vlaams Regenbooghuis REBUS, çavaria, HVDM, vzw De Lovie, WVA – BiNus.

 

Wat doen we?

‘De roze MAKS!’ organiseert een aantal activiteiten per jaar verspreid over de provincie. Deze activiteiten worden ondersteunt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en vrij toegankelijk. De essentie ligt op een gezellig samenzijn waarbij een ontspannende activiteit aan de basis ligt. Men hoeft geen lid te zijn om deel te nemen.

Samenwerkingsverbanden

Vanaf 2015 kan iedereen in het huisvandeMens terecht voor laagdrempelige informatie over holebiseksualiteit en genderdiversiteit. Er zijn folders verkrijgbaar en er zullen vormingen rond het thema aangeboden worden.

 

Startavond 'De roze Maks'

Op 14 december 2015 was de eerste vergadering en hebben we de eerste paar stenen gelegd van iets waar we op termijn iets heel moois zien uit bloeien, de eerste stappen zijn gezet om een groep die anders grotendeels uit de boot valt net zo goed een platvorm aan te bieden die  'op maat' is voor de mensen met een verstandelijke beperking.